Вишита сорочка для хлопчика

Вишита сорочка для хлопчика

Сьогодення дещо шокує своїм широким колоритом одягу пересічного покупця. З кожним днем збільшується попит на вбрання в етнічному стилі. Вишита сорочка для хлопчика — це не просто наряд, а й сакральний талісман для дитини. Вже стало традицією зустрічати у вишиванці різні урочистості: шкільні, родинні, офіційні.

Як правильно вибрати вишиту сорочку для дитини при цьому зекономити гроші та час? Проблема в тому, що досить часто важко визначитися в запропонованому асортименті товару.

На що в першу чергу звернути увагу при виборі речі, щоб зекономити час, уникнути помилок та марно потрачених фінансів?

Як правильно підібрати розмір?

Обираючи сорочку для хлопчика, пам’ятайте, що вона має бути на розмір більшою для того, щоб дитина себе комфортно почувала.

З якої тканини краще?

Для виготовлення сорочки використовують як натуральні так і синтетичні тканини. Перевагу надають натуральним:

  • льон;
  • бавовна.

Сорочку з синтетичних тканин краще не купувати.

Зазвичай, для її виготовлення використовують тканину білого кольору, хоча можна знайти й синю, блакитну з вишивкою різної кольорової гами. Фасон цього одягу досить різний. Довгий рукав з вишитою манжетою на ґудзику, сорочка містить розріз посередині грудей та комір найчастіше — комір — стійка. Як правило, комір з’єднаний шнуром, який закінчувався китичками.

В чому секрет орнаменту?

Наші предки вірили в те, що вишита сорочка захищає хлопчика від всього злого, а тому використовували переважно геометричний орнамент: ромби, хрести, зірки. Це завжди універсально, автентично й строго. Вишивку наносили біля зап’ястя, на горловину та на грудях. Ретельно підходили до вибору кольорів для вишивки хлопчику:

  • червоний колір – надавав сил, підсилював енергетику;
  • чорний – символ родючої землі;
  • зелений – народження та розвиток;
  • білий – повага;
  • синій – стихія води та прагнення до нескінченності, до чистих, високих переживань;
  • коричневий – улюблений колір землеробів;
  • сірий — це межа, це контур.

Машинна вишивка надасть одягу краси та вишуканості.

Вишита сорочка для хлопчика з геометричним орнаментом може виконувати роль одного з найбільш універсальних предметів одягу в його гардеробі. ЇЇ можна вдягнути в поєднанні з джинсами, штанам, піджаком.

Етнічна мода завжди в тренді не тільки на офіційних заходах, але й на святах чи розвагах. Це завжди актуально й популярно.

Leave a Reply